Cum alegi un furtun exhaustare rumegus potrivit

purflex H-500x500

Denumirea spune tot: iti dai seama ca vei folosi un asemenea furtun pentru utilajele pe care le utilizezi in gospodarie privind prelucrarea lemnului. Nu iti permiti sa faci prea mult deranj atunci cand prelucrezi piese lemnoase, iar colectarea rumegusului este primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere. Pentru a te asigura de faptul ca vei indeplini acest obiectiv, trebuie sa ai o instalatie de exhaustare bine pusa la punct. De asemenea, va trebui sa stii si cum sa alegi un furtun exhaustare rumegus potrivit.

Daca vei face o scurta cautare online dupa termenul furtun exhaustare rumegus vei obtine foarte multe rezultate, care mai mult te vor incurca, in loc sa te lamureasca despre cea mai potrivita alegere. In continuare iti vom prezenta cateva criterii principale de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere cand cauti un furtun exhaustare rumegus (sau destinat transportului altor tipuri de particule).

  1. Materialul din care este confectionata spira la un furtun exhaustare rumegus

Reluam ideea anterioara si iti prezentam alternativele oferite de piata de profil. Exista furtunuri de exhaustare si tubulatura cu spira confectionata din carton presat, din PVC, din otel, din aliaj otel-cupru etc. Cum alegi varianta potrivita pentru aplicatia ta?

Indiferent de scopul utilizarii furtunului, iti recomandam sa optezi pentru cele cu spira din otel. Acestea ofera doua atuuri: sunt mai flexibile decat cele cu spira din PVC sau carton presat si au o rezistenta mai mare la deformare.

  1. Materialul din care este confectionat peretele furtunului

In acest caz ai la dispozitie alte doua optiuni. Poti alege furtunuri cu perete confectionat din PVC, sau tubulaturi cu perete realizat din poliuretan.

Daca vei alege prima varianta, trebuie sa stii ca un furtun exhaustare cu perete din PVC este destul de rigid, casant si are o rezistenta scazuta la socuri. Pe de alta parte, poliuretanul este mult mai rezistent din acest punct de vedere. De asemenea, materialul este non-toxic si face fata foarte bine la abraziune si temperaturi extreme. Un furtun de exhaustare din poliuretan poate suporta temperaturi de exploatare de la -40oC pana la +90oC pe perioade indelungate, sau chiar temperaturi de +125oC pentru perioade mai scurte.

  1. Grosimea peretelui furtunului de exhaustare

Acest aspect nu trebuie ignorat, intrucat grosimea peretului furtunului este vitala pentru tipul de aplicatie in care acesta va fi folosit.

Spre exemplu, daca furtunul va fi utilizat pentru transportul aerului sau a prafului, grosimea recomandata este de maxim 0,4 mm pentru peretele furtunului. Furtunuri de asemenea grosimi pot fi utilizate in domenii diverse, de la industria prelucrarii lemnului pana la cea chimica sau petrochimica.

In cazul in care este vorba de transportul rumegusului sau a altor particule de dimensiuni mai mari, iti recomandam sa alegi un furtun a carui perete sa aiba o grosime de minim 0,6 mm. Rezistenta sporita la abraziune se face simtita, spre deosebire de acele furtunuri cu perete de 0,4 mm grosime.

Daca furtunul va fi folosit pentru aspirarea sau exhaustarea aschiilor, grosimea recomandata a peretilor sai este de minim 0,9 mm, pentru a garanta utilizare indelungata in cele mai bune conditii.

Avand in vedere aceste 3 criterii, vei putea alege un furtun exhaustare rumegus (sau pentru oricare alt tip de particule) potrivit necesitatilor proprii. Consulta si catalogul nostru de produse – acolo vei putea gasi diverse tipuri de furtunuri, destinate diverselor aplicatii.

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*